Mureș Gentlemen's Race 2020

Aniversăm 121 ani de când s-a ținut primul concurs de ciclism în Târgu Mureș!

Cu acest prilej organizăm a 5-a ediție a Mures Gentlemen’s Race.

Despre edițiile trecute puteți citi mai mult aici.

Acest format de concurs a fost inventat și organizat pentru prima dată în 2008 în Statele Unite ale Americii, de către Rapha.
Gentlemen’s Race este un tip de cursă fără arbitrii, fără puncte de control, fără sancțiuni, care se bazează pe munca în echipă și fair play.

 

Regulament

Reguli care definesc această cursă:

 • Echipele sunt formate din 4 cicliști şi datorită faptului că nu există categorii echipele pot fi formate din fete, băieți, tineri şi mai puţin tineri.

 • Echipele vor pleca la o distanță de 3 minute una de alta, în ordinea inversă a valorii ( valoare apreciata in fisa de inscriere și afisata in prealabil la secțiunea –Echipe înscrise ).
  Pe toată durata cursei membri unei echipe vor merge grupați. Pentru ca o echipă să termine cursa, toți cei patru membri vor trebui sa termine cursa.Timpul cronometrat va fi timpul ultimului din echipa care trece pe linia de sosire. 

 • Am considerat că, deșii în regulamentul inițial al acestui format de cursă nu este asistență pe traseu din partea organizatorilor și respectarea regulamentului este lăsat pe seama integritații participanților, să urmărim totuși cursa (probabil și pentru că ne place să fim în toiul acțiunii) de pe câteva motociclete și mașini asigurând astfel un punct de alimentare și fotografii în cele mai diverse și mai frumoase locuri de pe traseu. În plus astfel ne asigurăm că toți participanții sunt in regulă, se simt bine și parcurg traseul corect.

 • Cum am menționat anterior , organizatorii ofera un punct de control cu alimentare și inspectează traseul dar nici un fel de asistentă nu ofera participanților.  Aceștia trebuie să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventualele pene sau defecțiuni ale bicicletei,  își vor asigura hrana și hidratarea fără ajutor exterior.

 • Deși este o cursă de șosea atipică, recomandăm parcurgerea traseului pe o cursieră. Vom admite participarea cu orice fel de bicicletă (MTB, fixie, single speed, ciclocross, gravel etc).

 • În caz de abandon trebuie să anunțe organizatorii si să ajungă  înapoi la start/sosire prin mijloace proprii.

 • Casca de protecție este obligatorie pentru toți participanții.

 • Din motive de siguranță, ținem să precizăm că din acest an nu se mai permite mersul în plasă și formarea plutoanelor. De multe ori echipele mai rapide ajung din urmă alte echipe astfel se pot forma plutoane cu un număr mare de rutieri, care pot periclita traficul și pot cauza accidente.  Astfel o echipa care ajunge din urmă o altă echipă va aștepta momentul oportun să depășească.

 • Deoarece cursa se desfașoară pe drumuri cu trafic deschis, respectarea regulilor de circulație este  absolut obligatorie pentru toți participanții!!!

 • Înscrierea  se face la:

 • Numărul maxim de echipe admise este de 50.

 • Înscierile vor începe  pe data de 15.03.2020

 • Echipele se vor înregistra online în ordinea înschierii.

 • În cazul că o echipă se retrage vor fi luate în considerare  urmatoarele înscrise pe lista de așteptare.

 

Program

Ne întâlnim sâmbătă dimineața la Pizzeria Roni din Livezeni, la ora 08:00. 

Curtea pizzeriei este  rezervată pentru cei înscriși. Aici se pot prelua numerele de concurs.
Bem o cafea, ne împrietenim puțin, ținem o ședință tehnică, și la 08:30 dăm startul la prima echipă,  conform listei de start care va putea fi consultată pe siteul www.easyrider.ro la evenimente/gentlemen’s race

Echipa care parcurge traseul  in cel mai scurt timp, câștigă!

După sosire, echipele sunt așteptate în curtea pizzeriei cu mâncare (masă suedeză și gulaș la ceaun) și voie bună.

Premierea va avea loc în jurul orei 18.00.

Timpul limită este 10 ore de la start.

Până atunci vă dorim vreme frumoasă și spor la antrenament!

Nu este taxă de inscriere, dar puteți contribui la cheltuielile organizatorilor care se ridica la suma de aprox  50 lei / concurent

Echipa Easy Rider

 

Traseu

În curând

 

Premii

Premiul constă într-un voucher de 100 RON la Easyrider.ro, pentru fiecare membru al echipei câștigătoare + medale + diplomă + pizza super mare. Dacă se înscriu mai mult de 10 echipe, putem adăuga premii pentru echipele clasate pe locurile 2 și 3. La pizzerie o să avem masă rezervată pentru cei înscriși.

 

 

 

Întrebări frecvente

Î: Pot participa cu MTB-ul?

R: Deși este o cursă de șosea atipică, recomandăm parcurgerea traseului cu o cursieră. Vom admite participarea cu orice fel de bicicletă (MTB, fixie, single speed, cyclocross etc).

Î: Există mașină de asistență?

R: Cursa este gândită astfel încât participanții să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventualele pene sau defecțiuni ale bicicletei, își vor asigura hrana și hidratarea. În caz de abandon se face autostopul sau curse regulate maxi taxi pe cost propriu.

 

Vă dorim vreme frumoasă și spor la antrenament!

Echipa Easy Rider

 

Echipe înscrise

În curând

 

Galerie foto

În curând