Magazin și Service Biciclete și Ski - Gheorghe Doja Nr. 76, Târgu Mureș. Program: L-V, 9-17.

MUREȘ GENTLEMEN’S RACE

Mureș Gentlemen’s Race

În 1899, pe 24. mai a fost organizată prima cursă de ciclism în Târgu Mureș. În onoarea acelui eveniment, care a marcat începuturile ciclismului în orașul nostru, organizăm anual această cursă prietenească, care se adresează tuturor iubitorilor acestui sport din oraș și împrejurimi, dar oricine este binevenit!

Mișcarea în natură și ca atare mersul pe bicicletă a fost și este elementul de bază care ne leagă în echipa EasyRider. Participarea la competiții de ciclism de toate felurile și în toate posturile posibile, concurenți, organizatori, arbitrii, spectatori a făcut să fim unanim de acord când s-a născut ideea de a organiza un Gentlemen’s Race în anul 2013. Un alt element important în luarea acestei decizii a fost faptul că, studiind istoria sportului și îndeosebi a ciclismului din Târgu Mureș am aflat de Clubul MSE care a fost fondat în 1898 și că aceasta a fost primul club sportiv din oraș fiind un club de ciclism. Am dorit ca drept un omagiu adus înaintașilor noștri la împlinirea a 115 ani de la organizarea primului concurs de ciclism din orașul nostru să organizăm în 2014 pe aceeași dată, respectiv 24 mai, o cursă de ciclism. La startul primei ediții s-au aliniat 11 echipe de căte 3 cicliști, dar după această ediție echipele au fost formate din 4 membrii.

În următorii ani concursul cu scopul bine definit de distracție și voie bună a fost organizat cu success.

Am considerat că, deși în regulamentul inițial al acestui format de cursă nu este asistență pe traseu din partea organizatorilor și respectarea regulamentului este lăsat pe seama întegrității participanților, să urmărim totuși cursa (probabil și pentru că ne place să fim în toiul acțiunii) de pe câteva motociclete și mașini asigurând astfel un punct de alimentare și sute de fotografii în cele mai diverse și mai frumoase locuri de pe traseu. În plus astfel ne asigurăm că toți participanții sunt în regulă, se simt bine și parcurg traseul corect.

Distracția și voia bună este mai presus de clasarea la finish, cum și mottoul nostru spune:

„The most important thing. . . is not winning but taking part”. , am dat o importanță  majoră momentului de după sosire și am încercat să găzduim echipele cu bunătăți și un gathering cu povești și impresii.

Deși nu este cel mai important, dar am sărbătorit echipele care s-au străduit cel mai mult.

În anul 2019  am anulat cursa din cauze personale dar revenim în 2020 cu un eveniment și mai bine gândit, cu mult entuziasm.

Câteva reguli care definesc această cursă

Echipele sunt formate din 4 cicliști şi datorită faptului că nu există categorii echipele pot fi formate din fete, băieți, tineri şi mai puţin tineri.

Echipele vor pleca la o distanță de 3 minute una de alta, în ordinea inversă a valorii (valoare apreciată în fișa de înscriere și afișată în prealabil la secțiunea ‘Echipe’).
Pe toată durata cursei membri unei echipe vor merge grupați. Pentru ca o echipă să termine cursa, toți cei patru membri vor trebui să termine cursa. Timpul cronometrat va fi timpul ultimului din echipă care trece pe linia de sosire.

Cum am menționat anterior, organizatorii oferă un punct de control cu alimentare și inspectează traseul, dar niciun fel de asistență nu oferă participanților. Aceștia trebuie să se descurce singuri pe tot traseul. Ei vor rezolva eventualele pene sau defecțiuni ale bicicletei, își vor asigura hrana și hidratarea fără ajutor exterior.

În caz de abandon trebuie să anunțe organizatorii și să ajungă înapoi la bază prin mijloace proprii.

Casca de protecție este obligatorie pentru toți participanți!

Din motive de siguranță, ținem să precizăm că din acest an nu se mai permite mersul în plasă și formarea plutoanelor. De multe ori echipele mai rapide ajung din urmă alte echipe astfel se pot forma plutoane cu un număr mare de rutieri, care pot periclita traficul și pot cauza accidente. Astfel o echipă care ajunge din urmă o altă echipă, va aștepta momentul oportun să depășească.

P.s. Ca să prindeți gustul

Vrei să fii la curent cu știrile, evenimentele și exclusivitățile Easy Rider? Follow us pe Facebook Easy Rider.

Share the Post:

Related Posts