Magazin și Service Biciclete și Ski - Gheorghe Doja Nr. 76, Târgu Mureș. Program: L-V, 9-17.

MAGAZIN VS. ONLINE

Magazin Easy Rider

Ai avut o bicicletă acum 10 ani care stă în pivniță prăfuit și ruginit și ai dori să-l schimbi pe una nou ca să poți ieși și tu cu prietenii la o plimbărică în mijlocul naturii?

În ultimii 10 ani, de când nu te-ai dat pe bicicletă s-au schimbat multe și nu mai ești la zi cu ultimele trenduri în lumea bicicletelor sau nu știi de unde și ce să cumperi? Oare să găsești o soluție rapidă în comoditatea onlineului sau ți-e frică să cumperi o prostie fără a asculta sfatul unui vânzător priceput și mai bine cumperi dintr-un magazin specializat? Încercăm să te ajutăm cu întrebarea asta: Pentru unii dintre noi shoppingul este un hobby, pentru alții o necesitate. În zilele de azi modalitatea de a face cumpărăturile poate fi destul de diferită. Putem să ne plimbăm cu o cafea în mână, ascultând muzică pop în malluri sau putem să schimbăm toată garderoba, fără să părăsim bucătăria, în timp ce facem o ciorbă.

Pe vremuri era foarte simplu, ai încercat câteva biciclete în magazinul specializat din oraș și în câteva ore ai fost deja pe drum cu ea. Cu apariția internetului lucrurile s-au diversificat enorm de mult. E ușor de înțeles de ce onlineul este la modă, gama magazinelor par să fie nelimitate, prețuri aparent inbatabile și livrarea la domiciliu fac pe mulți să alegem opțiunea onlineului. De ce să cumpărăm sau să nu cumpărăm din magazine fizice specializate?

Un mare pro pentru achiziționarea bicicletei și al accesorilor din magazine fizice specializate este consilierea și adaptarea bicicletei pe cumpărător. Magazinele bune au o experiență mare în domeniu prin care poate să-ți atragă atenția la un amănunt de care nu ai știut și te ajută să alegi o mărime care sigur ți se potrivește. Mărimea bicicletelor se diferă de la producător la producător, L nu este același L la toți. În magazine ai posibilitatea de a te urca pe bicicletă și să fi sfătuit de cineva care vede mai bine dacă este mărimea corectă sau nu. Plus mărimea și adaptarea corectă țin de mai mulți factori și poate fi și o preferință personală. Plus există și partea de service și garanție. De multe ori bicicletele cumpărate beneficează de o reducere la service în caz dacă se întâmplă ceva, sau dacă ar fi o problemă de garanție în multe cazuri este mai simplu să aduci bicicleta la magazin și să fii ajutat pe fața locului. Partea negativă este, că dacă cumperi din magazin fizic plătești mai mult la început, plus rare ori găsești magazine cu o gamă mare de produse de care probabil ai avea nevoie.

Online pro și contra: Cutezând lumea onlineului găsim mai multe modele de magazine online. În ultima vreme crește un nou segment, numit ”direct to costumer site”, în care producătorii vând direct prin siteul lor produsele la clienți cu prețuri foarte bune. Ei nu au dealeri autorizați și nici nu vând în magazine având așa posibilitatea de a oferi biciclete mai ieftine cu echipare mai bună decât în magazine fizice sau siteuri ‘clasice’. Pe de altă parte sunt magazinele ‘clasice’ online cu fel și fel de branduri comercializate la prețuri imbatabile. Toate acestea sunt foarte bune până ce nu se întâmplă ceva anomalie în timpul transportului sau apar probleme de garanție. În cazul în care nu ne pricepem la montarea bicicletei, mai poate să intervină o taxă de montare, în serviceuri specializate.

Un dezavantaj al onlineului ar fi și lipsa de testride. Până ce nu avem un prieten cu o bicicletă identică și am mers o tură cu ea, sau am încercat undeva bicicleta, putem să avem surprize, când încercăm bicicleta pentru prima dată, privind de exemplu geometria, mărimea. Însă chiar dacă nu putem testa fizic bicicleta, toate siteturile conțin descrieri detaliate a produselor, și suport telefonic, consultanță gratuită. În același timp, din fericire în mare parte politica webshopurilor din acest domeniu cuprind soluții privind garanția, returnarea sau schimbarea produselor.

Concluzie: Totul ține de cât de experimentați sunteți, ce mărci doriți și, în cele din urmă, bugetul. În cazul în care ciclismul este nou pentru tine sau nu ai o cunoștință super-solidă, sigură despre ce înseamnă toate acele linii și numere pe acea schiță geometrică, vizitează un magazin pentru noua ta bicicletă. Băieții online oferă sfaturi și cunoștințe excelente, însă realitatea este că apelurile telefonice, e-mailurile și chat-urile nu se pot compara cu comunicarea față-în-față. Dacă însă ești pasionat de biciclete, știi ce vrei sau ai primit recomandări bune de la cunoștințe și ai know-how-ul mecanic pentru a monta și a repara lucrurile, mergând online ar putea fi apelul potrivit. Prețurile online sunt greu de ignorat, așa cum este comoditatea de a primi bicicleta nouă la ușă! Îți stăm la dispoziție și îți dorim navigare plăcută pe easyrider.ro! 🙂

Share the Post:

Related Posts